Què és Agroterritori?
Objectius i principis fundacionals
Qui som
Organigrama
Seu i contacte
Materials de presentació
catala
catala
Español
English
Inici - Publicacions - Audio -
El projecte Eurovegas, a debat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Descripció

La possible construcció del complex Eurovegas a Catalunya va centrar, el passat 20 de juny, un debat a la seu de plaça Nova del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Amb l’objectiu principal de poder obrir i mantenir un intercanvi d’arguments i opinions professionals amb els assistents al debat, un panell d’experts interdisciplinar integrat per integrat per la biòloga Anna Zahonero; l’economista Agustí Jover; el geògraf Francesc Muñoz; l’advocat Carles Pareja i els arquitectes Xavier Matilla i Maria Rubert, va exposar les seves opinions sobre el polèmic projecte per, posteriorment, obrir un debat entre els assistents, que van omplir la sala d’actes de plaça Nova.

El degà del Col·legi, Lluís Comerón, va ser l’encarregat de moderar l’acte, que a més va comptar amb una fila zero integrada pels arquitectes Eugeni Bach, Agàpit Borràs, Enric Massip, Xavier Monteys, Manuel Ruisánchez, Enric Serra, Antoni Solanas i Pere Joan Ravetllat.

Vegeu el vídeo íntegre del debat Eurovegas al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya: http://www.coac.net/mcte10/

Amb aquesta iniciativa, el Col·legi pretén complir amb la responsabilitat d’esdevenir la plataforma més idònia per articular un debat professional sobre temes d’un gran impacte des de múltiples perspectives, com és el cas de la possible implantació a Catalunya del macroprojecte d’Eurovegas.

Més que tractar de discutir únicament sobre el projecte específic d’Eurovegas, l’objectiu de la taula de debat es plantejar una reflexió crítica genèrica al voltant d’operacions d’aquestes dimensions que poden superar els límits de desenvolupament del país.

Publicació Video primer debat contra el projecte Eurovegas. COAC
Data publicació 20-7-2012
Enllaç Vídeo íntegre del primer debat contra Eurovegas al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya:
Observacions Deixa el teu comentari al nostre Twitter (https://twitter.com/#!/Agroterritori)
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 

Presentació en roda de premsa del Manifest d'Agroterritori en contra Eurovegas
Descripció

Avui, 14 de juny de 2012, la Fundació Agroterritori ha presentat a Barcelona el seu manifest contra el projecte Eurovegas i la seva instal·lació en un espai agrari periurbà tan valuós com és el Parc Agrari del Baix Llobregat.

La presentació en roda de premsa ha estat a càrrec de Joan Caball, vicepresident de la Fundació Agroterritori i president de la Cambra Agrària de Girona; Joaquin M. Puigvert, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Griona, i Josep Maria Coll, membre del Patronat de la Fundació Agroterritori i de la Comissió Parmanenet d'Unió de Pagesos de Catalunya.

Assistiren TV3, Agència Catalana de Notícies, Xarxa de Televisions Locals, El Periódico, BTV, RNE, SER, COM Radio i Europa Press.

Diferents mitjans recullen la notícia com: Ara.cat; El Periódico; elpais-Catalunya; elBaix.cat; ABC.es; BTVnotícies.cat; jornal.cat; També adjuntem l'enllaç del Telenotícies comarques (minut 00.15.30) i del Telenotícies migdia (minut 00.14.40).

Data publicació 14-6-2012
Enllaç Telenotícies comarques 14.06.2012. Roda de premsa d'Agroterritori
Enllaç2 Telenotícies migdia14.06.2012. Roda de premsa d'Agroterritori
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 

Tertúlia -Ondacero- amb Agroterritori sobre els problemes de la pagesia
Descripció

L’Anna Roca, responsable de la comissió Tecnicocietífica d'Agroterritori, va participar a la tertúlia d'Ondacero del dijous 19 de maig sobre la pagesia i els seus principals problemes inmediats i de futur.

A la tertúlia varen participar: Anna Roca (UdG i Fundació Agroterritori), Narcís Poch (pagès), Pere Rubirola (JARC) i Antoni Casademont (UP).

Agroterritori va introduir en la tertúlia els resultats de la seva tasca:

1) sobre les principals amenaces territorials sobre les explotacions agràries, especialment en espais periurbans. Aquests espais periurbans són molt valorats des de la vessant urbanisitica. Són espais amb els que s’ha especulat i on s’han produït els grans creixements urbanístics i industrials. 

2) així com sobre els problemes que se’n deriven de la manca de terra agrícola disponible, tant per produir com per complir amb la normativa actual (com al gestió de les dejeccions).

En uns 40 minuts d’intervenció es va parla de preus, del monopoli de l’agroindustria i de la distribució, el planejament territorial i urbanístic front a la manca de planejament propi d’espais i activitats agràries, la manca de relleu generacional, i els robatoris.

Data publicació 19-5-2011
Enllaç Audio de la Tertúlia sobre la pagesia (Ondacero)
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 

Temps de Camp (Ràdio Sabadell)
Descripció

Ràdio Sabadell emet els dissabtes de 10h a 11h un programa dedicat al món de la pagesia. El programa, creat en col·laboració amb el Parc Agrari de Sabadell i conduït per la periodista Paloma Arenós, té la "intenció de donar a conèixer la important tasca que fa la pagesia i la ramaderia del Vallès i, per extensió, de Catalunya".

Enllaç Web de Ràdio Sabadell
Enllaç2 Web del programa Temps de Camp (podcasts)
Observacions A la web de Ràdio Sabadell podrem escoltar el programa en viu o les emissions anteriors (podcasts).
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 

El primer sector (Catalunya Ràdio)
Descripció Aquest programa de ràdio tracta sobre la realitat de l'agricultura en tot el territori català. Dins l'àmbit de l'agricultura tracta temàtiques molt diverses.
Enllaç Web de Catalunya Ràdio - El primer sector
Observacions El podem escoltar els dissabtes i diumenges a les 8.15h, 18.45h i 1.15h. Mitjançant el web podem escoltar els programes anteriors (podcasts).
   

 

 

 

 

El món de la pagesia (Antena Caro, Roquetes)
Descripció Josep Olivas, pagès de Roquetes i membre del sindicat Unió de Pagesos, presenta aquest programa a la ràdio municipal de Roquetes (terme municipal de la comarca del Baix Ebre). En el programa es recullen les actualitats del sector agrari i es tracten diverses temàtiques mitjançant entrevistes a professionals del sector.
Publicació Antena Caro, 96.0 FM
Enllaç Web d'Antena Caro
Observacions El programa s'emet els diumennges de 9 a 10h del matí. Al portal web podreu escoltar els programes ja emesos.
   

 

 

 

 


© 2007 Fundació Agroterritori · Prohibida la seva reproducció | Avís legal | Contacte | Sobre el web