Què és Agroterritori?
Objectius i principis fundacionals
Qui som
Organigrama
Seu i contacte
Materials de presentació
catala
catala
Español
English
Inici - Estratègies - De cooperació (xarxes) -
Terres en Villes
Descripció Associació francesa de territoris urbans i periurbans que posen en comú les seves experiències per promoure l'agricultura periurbana i afavorir el seu desenvolupament.
Enllaç Terres en Villes
   

 

 

 

 

PURPLE
Descripció

PURPLE (Plataforma Europea de Regions Peiurbanes) és una xarxa de treball creada l'any 2004 per diagnosticar els processos que es produeixen en els espais agraris periurbans i definir estratègies per aprofitar la proximitat a les grans ciutats. L'objectiu és entendre la periurbanització com una oportunitat, procurant minimitzar els impactes que es produeixen sobre la identitat agrícola, el paisatge i el medi ambient.

La xarxa agrupa diverses regions d'Europa, entre les quals hi és present Catalunya. En formen part també les regions de Dublin, Flanderes, Frankfurt Rhein-Main, Île de France, Mazovia, MHAL (Provincia de Limburg), Nord Pas de Calais, Regio Randstad, Rhône-Alpes, Sudest d'Anglaterra, Stockolm, West Midlands i Zealand. Això permet emetre una valoració conjunta de les polítiques comunitàries que afecten al desenvolupament rural, i especialment de les àrees periurbanes.

PURPLE actúa, doncs, com a organisme dinamitzador de les diferents accions de promoció i conservació de l'agricultura en espais periurbans.

Enllaç Web de Purple
Enllaç2 Vídeo editat per PURPLE
Document 1 Dossier de PURPLE
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 


© 2007 Fundació Agroterritori · Prohibida la seva reproducció | Avís legal | Contacte | Sobre el web