Què és Agroterritori?
Objectius i principis fundacionals
Qui som
Organigrama
Seu i contacte
Materials de presentació
catala
catala
Español
English
Inici - Enllaços - Instituts i Fundacions -
CREAF, Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals
Descripció

 

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) és un centre públic de recerca creat l'any 1987 entre la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), amb la finalitat d'impulsar la investigació bàsica i aplicada en ecologia terrestre. Posteriorment, es va incorporar la Universitat de Barcelona (UB).

Una de les línies de treball del CREAF és l'Ecologia del Paisatge i l'Ordenació del Territori. Alhora destaquem que el CREAF és una de les institucions creadores del programa MiraMón, amb el qual han editat el Mapa de Cobertes del Sòl de Catalunya.

Enllaç Web del CREAF
   

 

 

 

 

Observatori Territorial
Descripció

 

Ens depenent de la Diputació de Barcelona que treballa per crear contingut sobre temes de planificació territorial. L'Observatori Territorial edita diverses publicacions sobre la temàtica que ens poden ser d'interès: Sèrie Elements de Debat Territorial, Col·lecció Territori i Govern: Visions.

Enllaç Web de l'Observatori Territorial
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 

Centre per a la Sostenibilitat Ambiental
Descripció

El Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST) és una associació que promou una “nova cultura del territori” (NCT), és a dir, una nova forma d’entendre i d’entendre’s amb el territori. L’associació aplega entitats ambientalistes i moviments en defensa del territori, professors i investigadors universitaris, agents econòmics i professionals, i ciutadans en general. Des dels inicis el CST es proposa dinamitzar i consolidar una xarxa de complicitats que li permeti actuar com un agent col·lectiu d’observació, difusió i socialització d’uns nous valors i comportaments que s’adiguin amb aquesta NCT.

Enllaç Web del Centre per a la Sostenibilitat Territorial
   

 

 

 

 

Institut del Territori
Descripció

L'Institut del Territori (IdT) és una plataforma valenciana que pretén actuar com a fòrum de reflexió enfront de les polítiques i dinàmiques que estan posant contra les cordes el futur del territori, del medi ambient i del patrimoni natural i cultural. Enfront de la crisi territorial i mediambiental, l'Institut del Territori té com a objectiu establir les bases per una nova cultura del territori i per una nova ètica socioambiental, a partir de les quals puguen establir-se sinergies entre els agents socials, polítics i econòmics.

Enllaç Enllaç a l'Institut del Territori
   

 

 

 

 

Societat Catalana d'Ordenació del Territori
Descripció

La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT), entitat filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), treballa sobre l'estructura territorial de Catalunya, promovent la recerca sobre aspectes teòrics de l'ordenació territorial, impulsant l'anàlisi sobre els diferents instruments de planejament i fomentant el debat sobre les actuacions que afecten al territori.

A través de l'Observatori de Projectes i Debats Territorials de Catalunya, l'SCOT posa a l'abast del gran públic tot el coneixement relacionat amb els processos que tenen impacte en el territori català a través de l'anàlisi dels plans i projectes que defineixen el futur del territori, així com ens acosta el debat públic sobre el model territorial.

Enllaç Enllaç a l'Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya
Enllaç2 Enllaç a la web de l'SCOT
   

 

 

 

 

SCOT - Societat Catalana d’Ordenació del Territori
Descripció

La Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT) és una societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans adscrita a la Secció de Ciències i Tecnologia.

L’àmbit d’actuació de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT) és el dels Països Catalans, i el català és la llengua pròpia de la Societat i la que és usada normalment en els actes i publicacions.

El seu projecte [TERRITORI] és un espai d'intercanvi d'informació i debat, sobre l'actualitat de les transformacions del territori (ambientals, urbanístiques, socials, econòmiques, etc.), les polítiques territorials i les mobilitzacions socials al seu entorn.
Actualment compta amb més de 1600 membres.

 

Enllaç Web SCOT
Enllaç2 Fòrum de debat [TERRITORI]
   

 

 

 

 


© 2007 Fundació Agroterritori · Prohibida la seva reproducció | Avís legal | Contacte | Sobre el web