Què és Agroterritori?
Objectius i principis fundacionals
Qui som
Organigrama
Seu i contacte
Materials de presentació
catala
catala
Español
English
Inici - Activitats d'Agroterritori - Jornada d'Agroterritori: Els espais agraris a Girona: instruments jurídics i de planejament per a la seva protecció -
Els espais agraris a Girona: instuments jurídics i de planejament per a la seva protecció
Descripció

La proposta 

La Fundació Agroterritori, en col·laboració amb la Universitat de Girona, la Unió de Pagesos de Catalunya i la Cambra Agrària Territorial de Girona, organitzen el proper dijous 17 de juny una jornada tècnica sobre l'estat del planejament que afecta al territori agrari a les comarques gironines i els instruments que, en el marc jurídic actual, ens permeten la protecció i la gestió d'aquests elements, i l'activitat agrària, en la matriu territorial.

Marc conceptual

Actualment els sòls agraris esdevenen una de les fonts de conflicte més importants en el (dis)continu rural-urbà que trobem en els àmbits periurbans. Són la peça clau del sistema de producció agrària, però alhora constitueixen la reserva de sòl predilecta per al creixement urbanístic i la ubicació d'infraestructures. Per bé que el planejament pretén el desenvolupament d'un territori mantenint les seves vàlues i funcions, en alguns casos els conflictes són evidents entre producció agrària i creixement urbanístic. En aquest context, els camps de conreu van mutant la seva classificació en els instruments de planejament en detriment d'unes explotacions agràries que tenen cada vegada més dificultats per disposar de sòl per dur a termes les seves activitats.

Aquest és el cas del periurbà de Girona, un territori on hi trobem una activitat agrària molt dinàmica, arrelada al territori i que constitueix el primer sector econòmic en plusvàlues agroambientals. La preservació d'aquesta activitat s'entreveu com una prioritat per mantenir l'equilibri territorial de la zona, però això passa ineludiblement per la preservació del sòl que la sosté.

En aquesta segona jornada d'Agroterritori us proposem desxifrar les eines jurídiques i els instruments de planejament que ens han de permetre un disseny del territori gironí que permeti el desenvolupament de l'activitat agrària.

Lloc

La jornada es realitzarà a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, a partir de les 16h de la tarda. Per saber com arribar-hi cliqueu aquí.

Inscripcions

La jornada és gratuïta. Cal inscriure's abans del 15 de juny mitjançant un correu electrònic a jcasals@agroterritori.org.

Per a més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu electrònic esmentada o bé a través del número de telèfon: 972.20.19.93.

Nota: aquesta jornada forma part del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

Data publicació 17-6-2010
Enllaç per visualitzar els videos
Observacions Per saber-ne més sobre la jornada (ponents i presentacions que es faran), descarrega't el programa de la jornada.
Document 1 Programa de la jornada
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 


© 2007 Fundació Agroterritori · Prohibida la seva reproducció | Avís legal | Contacte | Sobre el web