QuŔ Ús Agroterritori?
Objectius i principis fundacionals
Qui som
Organigrama
Seu i contacte
Materials de presentaciˇ
catala
catala
Español
English
Inici - EstratŔgies - Des de la gestiˇ - Cartes
Aprovaciˇ Inicial - CatÓleg de paisatge de l'Alt Pirineu i Aran
Descripció

El Departament de Territori i Sostenibilitat aprova inicialment el Catàleg de paisatge de l'Alt Pirineu i Aran. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar aquest 29 de maig l'inici del procés d'informació pública de dos mesos de l'esmentat catàleg.

Data publicació 31-7-2012
Enllaç Consulta del contingut del CatÓleg de paisatge de l'Alt Pirineu i Aran (aprovaciˇ inicial)
Observacions Podeu seguir-nos i deixar el vostre comentari al nostre Twitter (https://twitter.com/#!/Agroterritori). TambÚ podeu enviar-nos un mail amb el vostre comentari i el penjarem a la nostra web.
   

 

 

 

 

Adhereix-te a la Carta de lĺAgricultura Periurbana
Descripció

La Fundació Agroterritori conjuntament amb el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i la Red Agroterritorial han impulsat la redacció de la “LA CARTA DE L’AGRICULTURA PERIURBANA per a la preservació, l'ordenació, el desenvolupament i la gestió dels espais agraris periurbans”.

El document anima a les autoritats públiques, entitats locals, associacions,... a adoptar polítiques i mesures per protegir, planificar, desenvolupar i gestionar els espais agraris periurbans europeus. La finalitat d’aquestes polítiques i mesures és la consolidació de l’activitat agrària i dels professionals que la fan possible: agricultors i agricultores, així com els tècnics i els investigadors agraris.

 

L'ajuntament de Sabadell i el Parc Agrari del Baix Llobregat ja s'ha adherit.

 

Us adjuntem un model per a que pugueu adherir-vos a la "Carta de l’Agricultura Periurbana", que podeu modificar si ho considereu oportú.

 

Data publicació 28-4-2011
Enllaç Adhesiˇ de l'Ajuntament de Sabadell
Enllaç2 Adhesiˇ del Parc Agrari del Baix Llobregat
Observacions Per qualsevol consulta us podeu adrešar al correu electr˛nic agroterritori@agroterritori.org
Document 1 Model d'Adhesiˇ a la Carta (word)
Document 2 Modelo de Adhesiˇn a la Carta (word)
   

 

 

 

 

Carta de l'Agricultura Periurbana
Descripció

Els dies 8 i 9 de setembre de 2010, a la Sala de Graus de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona a Castelldefels, es va celebrar el Seminari Agroterritorial.

Amb aquest acte es va tancar el debat promogut pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, la Fundació Agroterritori i la Red Agroterritorial, per consensuar el document “LA CARTA DE L’AGRICULTURA PERIURBANA per a la preservació, l'ordenació, el desenvolupament i la gestió dels espais agraris periurbans”.

El propòsit d’aquest document és el d’animar a les autoritats públiques a adoptar polítiques i mesures a escala local, regional, nacional i internacional per protegir, planificar, desenvolupar i gestionar els espais agraris periurbans europeus. Polítiques i mesures que han de tenir com a finalitat la consolidació de l’activitat agrària i dels professionals que la fan possible: agricultors i agricultores, així com els tècnics i els investigadors agraris.
Publicació Parc Agrari del Baix Llobregat, Fundaciˇ Agroterritori i Red Agroterritorial. 2010
Data publicació 18-4-2011
Document 1 Carta de l'Agricultura Periurbana (CAT)
Document 2 Carta de la Agricultura Periurbana (CAST)
Document 3 Carta de l'Agricultura Periurbana (ANGL╚S I FRANC╚S)
Document 4 Model d'adhesiˇ a la carta
   

 

 

 

 

CatÓleg del Paisatge de les Terres de Lleida
Descripció

L'àrea de Lleida és la zona de Catalunya amb menor presència de teixit urbà, doncs el 98% del territori és espai obert. En aquesta zona l'agricultura és la gran protagonsita, essent l'eix de configuració territorial de de la plana i de la regió periurbana de Lleida (Horta de Lleida). Això queda reflexat en els objectius 2 a 4 i 21 del document de Proposta de Mesures i Correccions del Catàleg del Paisatge de les Terres de Lleida.

Data publicació 19-9-2008
Enllaç Consultar la documentaciˇ del CatÓleg del Paisatge de les Terres de Lleida
Observacions El CatÓleg del Paisatge de les Terres de Lleida va ser aprovat definitivament pel DPTOP el 10 de setembre de 2008.
Document 1 Proposta de mesures i accions del CatÓleg del Paisatge de les Terres de Lleida
Document 2 Edicte de 10 de setembre de 2008, aprovaciˇ definitiva CatÓleg del Paisatge de les Terres de Lleida
Temes relacionats MÚs sobre aquest tema
   

 

 

 

 

CatÓleg del Paisatge del camp de Tarragona
Descripció

El camp de Tarragona és un dels àmbits pels quals s'elaboren els Catàlegs del Paisatge. L'agricultura té una forta incidència en la configuració del paisatge d'aquesta àrea, així no és d'extranyar que una gran part dels objectius que es marca aquest catàleg facin referència a la protecció dels espais agrícoles i naturals costaners (obj.4), les construccions rurals (obj.7) i a alguns cultius de referència en la zona (obj.15-19). Per tots aquests objectius es proposen una sèrie de mesures i accions.

Data publicació 30-7-2008
Enllaç Consultar la documentaciˇ del CatÓleg del Paisatge del Camp de Tarragona
Observacions El CatÓleg del Paisatge del Camp de Tarragona ha estat aprovat amb carÓcter previ per l'Acord de Govern de 22 de juliol de 2008.
Document 1 Proposta de mesures i accions del CatÓleg del Paisatge del Camp de Tarragona
Document 2 Acord de Govern, aprovaciˇ CatÓleg del Camp de Tarragona
Temes relacionats MÚs sobre aquest tema
   

 

 

 

 

CatÓleg del Paisatge: bases metodol˛giques, conceptuals i procedimentals
Descripció El Catàleg del Paisatge és un instrument que té per objectiu incorporar criteris paisatgístics en el planejament territorial a Catalunya i en les polítiques sectorials. Regulats per la Llei 8/2005 i el decret 343/2006 de desenvolupament d'aquesta llei, s'ha establert que cada Pla Territorial Parcial (PTP) haurà de seguir les directrius establertes pel seu respectiu Catàleg.
Publicació Observatori del Paisatge, maig del 2006.
Data publicació 1-5-2006
Observacions Aquest article, publicat per l'Observatori del Paisatge, Ús un document de referŔncia per l'elaboraciˇ dels CatÓlegs del Paisatge.
Document 1 Bases conceptuals, metodol˛giques i procedimentals per elaborar els catÓlegs del paisatge de Catalun
Temes relacionats MÚs sobre aquest tema
   

 

 

 

 

Cartes del Paisatge de Catalunya
Descripció

La Carta del Paisatge (regulada per la Llei 8/2005 i el decret 343/2006) és un instrument voluntari de concertació entre agents d'un territori orientat a promoure la millora del paisatge i de la qualitat de vida mitjançant l'establiment d'objectius, acords i estratègies de gestió. Aquestes han de tenir en compte el contingut i les directrius del Catàleg del Paisatge corresponent a l'àmbit de la pròpia carta. Les cartes del paisatge han de ser documents de referència a l'hora d'establir polítiques d'ordenació territorial per part de l'Administració.

Enllaç Web de l'Observatori del Paisatge: estat actual de les cartes del paisatge elaborades
Document 1 Carta del Paisatge, un instrument colĚlectiu i voluntari de compromÝs a favor del paisatge
Temes relacionats MÚs sobre aquest tema
   

 

 

 

 

CatÓleg d'espais d'interŔs natural i paisatgÝstic de les comarques gironines
Descripció

Us presenten la Memòria del Catàleg d'espais d'interès natural i paisatgístic de les comarques gironines, publicada a l'abril de 2009. El treball resulta un inventari i estudi per aprofundir en el territori de comarques gironines recercant aquells espais que per les seves condicions naturals i paisatgístiques remarquen la singularitat del territori i requereixen una major atenció.

 

Us animem a prestari més cura de la següent informació:

Pàg. 25, on s'expossen els criteris de protecció dels espais agraris d'interès.

Pàg. 26, on es llista la Xarxa d'Espais d'Interès Natural.

Pàg. 34, al llistat dels espais del catàleg, el num. 20 és la proposta de Parc Agrari de l'Alt Empordà, el num 32 és la proposta de Parc Agrari del Baix Empordà, i el num 153 çes al proposta de Parc Agrari de la Vall d'en Bas.

De la pàg. 53 a 55, tracta dels aspectes jurídics al voltant dels espais d'especial valor agrari

L'apartat 12.5 (La planificació ambiental i l'ordenació del territori. La conveniència d'impulsar una planificació territorial i sectorial atenent a criteris d'ordenació global referència a les mesures de finançament) resulta molt interessant doncs incideix en la necessitat d'impulsar la redacció i la provacó del Pla Territorial Sectorial Agrari (entre altres) com a instruments de planejament i ordenació del territori.

Publicació Diputaciˇ de Girona (Medi Ambient i Territori). Abril 2009. La Copa SCCL, Associaciˇ de Naturalistes de Girona).
Enllaç CatÓleg d'espais d'interŔs natural i paisatgÝstic de les comarques gironines
   

 

 

 

 


© 2007 Fundació Agroterritori · Prohibida la seva reproducció | Avís legal | Contacte | Sobre el web