Què és Agroterritori?
Objectius i principis fundacionals
Qui som
Organigrama
Seu i contacte
Materials de presentació
catala
catala
Español
English
Inici - Eines - Impositives i/o taxes - Estat espanyol
(Galiza) Lei 7/2007, para a conservación da superficie agraria útil e do Banco de Terra
Descripció

La Llei 7/2007 per la conservació de la superfície agrària útil i del Banc de Terres de Galícia, és un instrument legislatiu que té per objectiu evitar l'abandonament dels espais agraris a través de figures com el Banc de Terres, un sistema per facilitar l'accés a la terra als agricultors. La llei obliga als propietaris de sòls agrícoles a realitzar com a mínim accions de conservació per mantenir el valor productiu de les terres i, en cas de no fer-ho, a posar les terres en arrendament. La llei estableix un règim sancionador (título VIII, do réxime sancionador) per aquells  que no segueixen la normativa desplegada.

Publicació Diario Oficial de Galicia, nº 104
Data publicació 21-5-2007
Observacions Es tracta d'una llei pionera a l'Estat espanyol, i d'un referent en l'àmbit de la preservació i protecció dels espais agraris.
   

 

 

 

 

(Andalucía) Ley 8/1984, de reforma agraria
Descripció

Aquesta llei és un model de gestió dels espais agraris en situació d'abandonament. La llei estableix en el seu primer article (objectius) que "el cumplimiento de la función social de la propiedad de la tierra, el establecimiento y desarrollo de explotaciones agrarias rentables social y económicamente, y la contribución a la solución de graves problemas sociales, son principios inspiradores del régimen jurídico que establece la Ley".

Publicació Junta de Andalucía. BOJA núm.65, de 6.7.1984
Data publicació 3-7-1984
Enllaç Llei 8/1984 (link al Boletín Oficial de la Junta de Andalucía)
Observacions Aquesta llei és innovadora pel sentit que va instaurar l'Impost sobre Terres Infrautilitzades (ITT), que sancionaba els propietaris d'aquelles terres agrícoles que no eren cultivades (art.31 a 41). Extremadura va introduir aquest impost l’any 1986 (Ley de la Dehesa) i Astúries l’any 1989 (Ley de Ordenación Agraria).
Temes relacionats Més sobre aquest tema
   

 

 

 

 


© 2007 Fundació Agroterritori · Prohibida la seva reproducció | Avís legal | Contacte | Sobre el web