Agroterritori

Agroterritori i FMR tiren endavant la segona etapa del GTEA

Agroterritori i la Fundació del Món Rural tiren endavant una segona etapa iniciada amb la constitució del Grup de Treball sobre Espais Agraris.

Ara, es pretén assolir un segon esglaó d’anàlisi i aprofundir en la tasca iniciada pel GTEA posant l’accent en els indicadors plantejats en el primer document de treball i avançar en la valoració dels espais agraris de Catalunya. http://www.agroterritori.org/web2/wp-admin/post.php?post=3186&action=edit

L’objectiu és analitzar i interpretar aquests indicadors per tal d’elaborar un protocol metodològic d’especificacions tècniques pels espais agraris de Catalunya.

Jornada técnica FIPORC: Ocupació sector porcí – 19 Feb Riudellots de la Selva

La Fundació Agroterritori acaba de presentar a FIPORC 2016 l’estudi Dinàmiques socioterritorials al voltant de l’Ocupació Real de la cadena agroalimentària del porcí a Riudellots de la Selva.

Presentació estudi Ocupació Real Riudellots FIPORC 2016

Nota de premsa presentació estudi Agroterritori. 19/02/2016

Noticia EL PUNT 20/02/16 estudi Agroterritori

L’estudi, un encàrrec de l’Ajuntement de Riudellots de la Selva, desvetlla l’impacte del potencial endogen del territori, així com elabora propostes per millora la cooperació empresarials i orientar els perfils professionals i els models empresarials (i laborals) de futur sota criteris socials i ambientals.
Parteix de la caracteritzar el seu rol estratègic del sector porcí com element articulador de l’economia i el territori de l’àmbit urbà del sud de la ciutat de Girona i, en concret, al voltant de l’agroindústria del sector carni del municipi de Riudellots de la Selva.

Participen en el partenariat de la proposta RURBAN (H2020-RUR-2016-2017)

Agroterritori participa en la proposta RUral uRBAn Links for smart and integrated territorial governance presentada per Comune di Milano, el passat 15 de febrer de 2016. El partenariat del projecte està format per 34 entitats, públiques i privades, d’Itàlia, Àustria, França, Espanya, Grècia, Polònia, Bèlgica, Anglaterra, Holanda i Dinamarca.

La proposta s’emmarca en:

H2020 website

Pillar: Societal Challenges
Work Programme Year: H2020-2016-2017

Projecte final del grau Martí Figueras. Ocupació real poma Empordà

Agroterritori ha tutoritzat el projecte de final de grau de Martí Figueras, alumne del Grau en Enginyeria Agroalimentària de la Universitat de Girona, en l’estudi “Ocupació real al voltant del sector de la fruita dolça a l’Empordà”. L’estudi radiografia la xarxa social i econòmica al voltant del sector de la fruita dolça de Girona. L’objectiu del treball és calcular la mà d’obra directa, indirecta i induïda que es genera al voltant de la producció, essencialment, de poma. Per al càlcul de la mà d’obra, ha emprat la metodologia que Agroterritori ha desenvolupat i aplicat en altres projectes anterior i a d’altres sectors agraris com: la llet al periurbà del sud de Girona, la vinya de l’Alt Penedès i els porcs del Pla de l’Estany.

DOCUMENT Projecte Final de Grau. MARTI FIGUERAS

Defensa del Projecte Final de Grau. MARTI FIGUERA

Jornada sector lleter – (Agroterritori, 24/11. EA Monells)

La Fundació Agroterritori i l’Escola Agrària de Monells celebrem una jornada el 24 de novembre.

En la jornada es presentaran els resultats del projecte “Anàlisi de cicle de vida i càlcul de la petjada de carboni de la producció de llet de vaca a Catalunya· elaborat entre maig 2013 a maig 2014.

L’objectiu és donar a conèixer  aquest estudi pioner a Catalunya i contribuir al coneixement, al control i la millora ambiental de la producció de llet de vaca a nivell d’explotació i de l’entorn cooperatiu.

Programa: Monells_llet_PATT_24112015

Visites a explotacions de proximitat – (diari ARA, 28/11. Girona)

El diari ARA, amb col·laboració amb les empreses La Selva i Llet Nostra, amb la Diputació de Girona i la Fundació Agroterritori, organitza una jornada de visites a 3 explotacions properes a la ciutat de Girona per al dia 28 de novembre de 2015.

Durant el matí, es visitaran una explotació d’horta, una lletera i una porcina. Es farà un dinar al local social de l’ajuntament de Campllong.

Les places són limitades. Cal inscripció prèvia.

Activitat per a subscriptors del diari ARA.

Visites_explot_proximitat_ARA

 

EUROREGIO – Seminari 19 novembre presentació de resultats

Us convidem a assistir el proper dijous 19 de novembre al Seminari “ÚS EFICIENT DE L’ENERGIA EN EXPLOTACIONS DE VACA DE LLET DE L’EUROREGIÓ” com a acte de presentació dels resultats i de les publicacions del projecte.

L’acte es celebrarà a la SALA D’ACTES de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Campus Montilivi (C/ Maria Aurèlia Capmany, 61).

La Fundació Agroterritori desenvolupa amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca, la Cambra Agrària d’Ariège i la Cambra Agrària de la Lozère un projecte que pretén assolir les bases per a un coneixement profund sobre les necessitats energètiques de les explotacions lleteres de l’Euroregió i, al mateix temps, establir els mecanismes imprescindibles per afavorir l’ús responsable i eficient de l’energia en els processos productius de la llet.

Programa: 19112015_Seminari-UdG-Eficiencia-Energetica-PROGRAMA_cat

EURORÉGION – Seminaire 19 nov Universitat de Girona

Utilisation efficace de l’énergie dans exploitations bovines laitières de l’Eurorégion  Jeudi, 19 Novembre 2015. Sala de Graus, Ecole Polytechnique Supérieur de l’Universitat de Girona (C/ Maria Aurèlia Capmany, 61. Campus Montilivi).

Project : Stratégie pour l’efficience énergétique dans les exploitations bovines laitières de l’Eurorégion. Sélection et comparaison des outils et de méthodologies communes

Soutenu par l’Eurorégion Pyrénées-Méditerranée, dans le cadre de l’Appel à projets « EFFICACITE ET SOBRIETE DANS L’USAGE DES RESSOURCES (EAU OU ENERGIE) 2013 »

Programme: 19112015_Seminaire-Gerone-EffEner-PROGRAMME

.