Categories

Slow Food: baluards i arca del gust

Slow Food és una organització creada l’any 1989 que promou iniciatives per evitar la pèrdua dels menjar locals i recuperar el sabor dels aliments. En contraposició al terme fast food, apareix aquesta organització «eco-gastronòmica sense ànim de lucre», la qual fomenta activitats d’educació del gust, elabora estratègies per recuperar varietats tradicionals o productes artesanals antics o fins i tot promou la creació de la Universitat de les Ciències Gatronòmiques… menjar local i, sobretot, de qualitat…

Slow Food ha creat un catàleg de productes alimentaris (d’elevada qualitat organolèptica, vinculats a una àrea geogràfica, resultants de produccions artesanals i en situació de perill d’extinció) amb l’objectiu de promocionar-ne el seu consum (Arca del Gust). D’aquests alguns són distingits pels Baluards, «productes pels quals s’han creat projectes a petita escala per ajudar als productors alimentaris artesanals a conservar els seus mètodes de treball i els seus productes tradicionals». A Catalunya són reconeguts per Slow Food la Mongeta del Ganxet i el Vi de Malvasía de Sitges (Baluards) i els Brotons i Espigalls, la Col Paperina, l’Escarola Perruqueta i el Gall del Penedès (Arca del Gust).

Enllaços d’interès:

Web de Slow Food International

Web de Slow Food Espanya

Documents relacionats:

Slow Food: la guia

Manifest de la Slow Food

Llista de productes reconeguts per Slow Food a Espanya

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.