Categories

PURPLE

PURPLE (Plataforma Europea de Regions Peiurbanes) és una xarxa de treball creada l’any 2004 per diagnosticar els processos que es produeixen en els espais agraris periurbans i definir estratègies per aprofitar la proximitat a les grans ciutats. L’objectiu és entendre la periurbanització com una oportunitat, procurant minimitzar els impactes que es produeixen sobre la identitat agrícola, el paisatge i el medi ambient.

La xarxa agrupa diverses regions d’Europa, entre les quals hi és present Catalunya. En formen part també les regions de Dublin, Flanderes, Frankfurt Rhein-Main, Île de France, Mazovia, MHAL (Provincia de Limburg), Nord Pas de Calais, Regio Randstad, Rhône-Alpes, Sudest d’Anglaterra, Stockolm, West Midlands i Zealand. Això permet emetre una valoració conjunta de les polítiques comunitàries que afecten al desenvolupament rural, i especialment de les àrees periurbanes.

PURPLE actúa, doncs, com a organisme dinamitzador de les diferents accions de promoció i conservació de l’agricultura en espais periurbans.

Enllaços d’interès:

Web de Purple

Vídeo editat per PURPLE

Documents relacionats:

Dossier de PURPLE

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.