Categories

Comunicat de la Plataforma Aturem Eruovegas

Cornellà, 10 de setembre de 2012

El concert del 15 de setembre canvia de format per adaptar-se a les últimes notícies i consistirà en una marxa reivindicativa per la protecció del Delta i en suport a Eurovegas NO, que acabarà amb un concert a la platja d’El Prat en el marc del festival Esperanzah!.

La Plataforma Aturem Eurovegas es va reunir ahir d’urgència per valorar la nova situació arran dels esdeveniments del cap de setmana. Davant l’anunci de Las Vegas Sand de no construir Eurovegas al Delta del Llobregat s’ha considerat més convenient canviar el format de l’acte del dia 15.

La Plataforma valora la fugida del grup de Sheldon Adelson com una victòria de la societat civil. La campanya Aturem Eurovegas ha recollit en aquests sis mesos d’existència un enorme suport social, que s’ha posat de manifest en el canvi de l’opinió pública, tal com han recollit recentment algunes enquestes. Aquest recolzament, que inclou a amplis sectors de la societat civil (associatius, culturals, professionals, religiosos, etc.) suposa un missatge inequívoc: la ciutadania rebutja frontalment el model Eurovegas: l’urbanisme insostenible, l’especulació, la destrucció del territori i la desregulació laboral. És, de fet, una derrota clara del govern de la Generalitat, que volia i encara vol prostituir el territori, apostant per aquesta línia tal com s’ha posat de manifest amb les intencions de portar a terme grans inversions de característiques semblants.

Malgrat l’èxit, Aturem Eurovegas és plenament conscient que el Delta segueix amenaçat. Molts interessos especulatius segueixen volent cobrir les fèrtils terres del Llobregat amb ciment, tal com el Govern i alguns alcaldes van deixar clar amb les seves valoracions posteriors a la decisió de Las Vegas Sands.

La possibilitat que Eurovegas acabi aixecant-se a Madrid, a més de l’evident impacte a nivell local, provocaria una sèrie de canvis legals que tindrien conseqüències també al nostre país. És en aquest sentit que la Plataforma Aturem Eurovegas i Eurovegas NO han treballat conjuntament des de fa mesos i un dels lemes més repetits ha estat “Eurovegas, ni aquí ni enlloc”.

Per totes aquestes raons, la Plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat ha decidit reformular el concert previst el dissabte 15 de setembre per una jornada reivindicativa en favor de la protecció del Delta i en suport a la lluita del poble de Madrid i de la Plataforma Eurovegas No. La jornada inclourà una marxa des de Cornellà, a través del Parc Agrari on tindran lloc diverses accions reivindicatives i fins la platja d’El Prat, on s’acabarà al vespre amb un concert dins del marc del festival Esperanzah!.

La Plataforma lamenta els inconvenients que aquests canvis puguin causar a les persones que tenien previst assistir al concert de Cornellà i espera que molta gent s’uneixi al nou acte. Així mateix, agraeix profundament a totes les persones que s’hi havien involucrat: artistes, professionals i les més de 500 persones voluntàries, i les convida a implicar-se en la nova fase que s’obre, de lluita a favor de la protecció dels espais naturals i agrícoles del Delta, per la seva revitalització econòmica, i contra Eurovegas i l’especulació.