Categories

Eurovegas: la DESprotecció del nostre espai agrari – Condemnen l’Agricultura Periurbana

Us presentem Eurovegas: la DESprotecció del nostre espai agrari – Condemnen l’Agricultura Periurbana. Aquest manifest pretén aportar elements de reflexió i debat entorn la fragilitat de l’espai agrari català, i més concretament el periurbà, i posar de manifest el nostre posicionament contrari a Eurovegas.

L’espai agrari del Baix Llobregat s’afronta a un dels moments més difícils, malgrat la seva declaració oficial com a sòl no urbanitzable de valor agrari des de fa més de tres dècades, per part del Pla general metropolità de 1976, condició reforçada per un Pla especial (aprovat l’any 2004) i pel Pla territorial metropolità de Barcelona (aprovat l’any 2010). El projecte Eurovegas posa de manifest la manca de credibilitat sobre la funció del planejament territorial i urbanístic en la preservació, gestió i desenvolupament dels espais agraris, que queda en entredit ja que els valors que s’han reconegut per establir una protecció, sembla que fàcilment es poden menystenir.

La Fundació Agroterritori mostra el seu rebuig contundent a aquesta agressió al territori, en línia amb els plantejaments manifestats per Unió de Pagesos de Catalunya, La Trama Urbana, el Centre d’Estudis del Baix Llobregat, Justícia i Pau o la plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat, entre altres. Si bé estem d’acord amb els plantejaments d’aquests altres col·lectius, a nosaltres ens correspon posar l’accent en el fet que Eurovegas representa un menyspreu insultant a l’espai agrari i als valors que atresora la pèrdua de sòl agrari per part de qualsevol tipus d’agressió que menyspreï l’espai i l’activitat agrària i els seus valors.

També trobareu el text traduït al castellà.

Podeu seguir-nos i deixar el vostre comentari al nostre Twitter (https://twitter.com/#!/Agroterritori). També podeu enviar-nos un mail amb el vostre comentari i el penjarem a la nostra web.

Documents relacionats:

Eurovegas: DESprotecció del nostre espai agrari- Condemnen l’agricultura periurbana_CAT

Eurovegas: DESprotección del nuestro espacio agrario – Condenan la agricultura periurbana_CAST

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.