Categories

Agroterritori participa en el XVI Coloquio de Geografia Rural

Entre els dies 10 i 12 de maig, Agroterritori va participar al XVI Coloquio de Geografía Rural, INVESTIGANDO EN RURAL, organitzat pel Grupo de Geografía Rural de la Asociación de Geógrafos Españoles (AGE) i la Facultad de Geografía e Historia de la Universidad de Sevilla.

Cristina Tous i Anna Roca presentaren tres comunicacions: “Política Agrícola Común y ordenación del territorio: amenazas y oportunidades para el ámbito periurbano sur de Gerona (Cataluña)”; “Agricultores, agroindustrias, propietarios, ayuntamientos, constructoras, empresas de servicios, … ¿quiénes son los verdades perceptores de las ayudas de la PAC?”; i “Implicaciones sociales de la declaración de Reserva de la Biosfera de las Terres de l’Ebre (Cataluña)”.

L’exposició de ponències i comunicacions es va combinar amb dues sortides de camp. La primera va fer cap al cortijo el Esparragal, que combina una activitat econòmica principal orientada al turisme amb una de secundària de tipus ramader.
La segona sortida, al Parc Nacional de Doñana, va consistir en un recorregut amb vehicle tot terreny al llarg de 70 quilòmetres pels seus diferents ecosistemes: la platja, les dunes, “la vera”, “la marisma” i “los cotos”. La sortida va acabar amb un dinar i una visita a la aldea del Rocío.

El proper Coloquio de Geografía Rural està previst per 2014 a Girona, organitzat pel departament de Geografia de la Universitat de Girona. Fundació Agroterritori també col·laborarà.

Tous, C. i Roca, A. FUNDACIÓ AGROTERRITORI. 2012. XVI Coloquio de Geografía Rural. Sevilla.

Enllaços d’interès:

XVI Colorural Sevilla

comunicacions