Categories

Urban Pressure on Rural Areas: mutations and dynamics of periurban rural process (NEWRUR)

El fenòmen de la periurbanització de l’agricultura és un fenòmen que ha estat discutit principalment des d’un punt de vista local (ciutat, regió) i molts cops a través d’una visió sesgada per l’urbanisme. Aquest estudi ens proposa una diagnosi del fet periurbà a escala comunitària, valorant l’efecte de la pressió urbana en l’activitat agrària i la problemàtica de l’accés a la terra.

NEWRUR és un projecte d’investigació finançat per la UE que proposa una metodologia per descriure i classificar els diferents tipus d’espais agraris periurbans que trobem a Europa, a partir de la qual poder elaborar polítiques de desenvolupament rural i de planificació eficaces per la gestió dels espais agraris periurbans.

A Espanya els estudis s’han centrat en la regió d’Andalusia i de Múrcia.

Enllaços d’interès:

Web de NEWRUR – Documentació i resultats del projecte

Web Agrinet de la UE – Breu descripció introductòria del projecte NEWRUR

One Response to Urban Pressure on Rural Areas: mutations and dynamics of periurban rural process (NEWRUR)

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.