Categories

Tertúlia -Ondacero- amb Agroterritori sobre els problemes de la pagesia

L’Anna Roca, responsable de la comissió Tecnicocietífica d’Agroterritori, va participar a la tertúlia d’Ondacero del dijous 19 de maig sobre la pagesia i els seus principals problemes inmediats i de futur.

A la tertúlia varen participar: Anna Roca (UdG i Fundació Agroterritori), Narcís Poch (pagès), Pere Rubirola (JARC) i Antoni Casademont (UP).

Agroterritori va introduir en la tertúlia els resultats de la seva tasca:

1) sobre les principals amenaces territorials sobre les explotacions agràries, especialment en espais periurbans. Aquests espais periurbans són molt valorats des de la vessant urbanisitica. Són espais amb els que s’ha especulat i on s’han produït els grans creixements urbanístics i industrials.

2) així com sobre els problemes que se’n deriven de la manca de terra agrícola disponible, tant per produir com per complir amb la normativa actual (com al gestió de les dejeccions).

En uns 40 minuts d’intervenció es va parla de preus, del monopoli de l’agroindustria i de la distribució, el planejament territorial i urbanístic front a la manca de planejament propi d’espais i activitats agràries, la manca de relleu generacional, i els robatoris.

Enllaços d’interès:

Audio de la Tertúlia sobre la pagesia (Ondacero)

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.