Categories

IRRIGEU, proposta per la convocatòria Horizon2020

El projecte IRRIGEU, liderat per la Universitat de Girona i que es centra en la gestió de la multifuncionalitat del regadiu sud europeu com a eina de mitigació del canvi climàtic, s’ha presentat el 21 d’abril en la convocatòria WATER-2b-2015 del programa de recerca europea Horizon2020. El consorci d’IRRIGEU està format per 20 partners de Portugal, França, Itàlia, Grècia, Dinamarca, Països Baixos, Bèlgica i Espanya i 14 casos d’estudi, dos dels quals seran de Catalunya: el canal Segarra-Garrigues i el Baix Ter.

Gràcies a l’ajut del Ministeri d’Economia i Competitivitat concedit a l’Institut del Medi Ambient de la Universitat de Girona i a la Fundació Agroterritori, s’han pogut realitzar sessions de treball amb els socis del projecte. Durant el mes de febrer i març, Sandra Ricart, investigadora principal del projecte i Josep Vila, director de l’Institut del Medi Ambient de la UdG, juntament amb Cristina Tous i Anna Roca de la Fundació Agroterritori han visitat els socis del projecte  d’Itàlia (Universitat de Molise, Universitat de Torí i Universitat de Milà), a Grècia (Universitat de Tessalònica, Universitat d’Atenes i Centre de Recerca Nacional d’Agricultura) i a València (Universitat Politècnica de València). En cada viatge s’han visitat i aprofundit en els casos d’estudi. Aquesta embranzida final, prèvia a la presentació de la candidatura en el primer stage està resultant molt productiva.

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.