Categories

AGROCUPA’T – formació per a joves en situació d’atur (UP i DARP)

El projecte Agrocupa’t està impulsat per la Unió de Pagesos juntament amb el Departament d’Agricultura i Ramaderia. Aquest és un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu i forma part de Projectes Singulars-Garantia Juvenil l’objectiu del qual és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves desocupades.

El programa de la Unió de Pagesos està dirigit a joves majors de 16 anys i menors de 30 anys i en situació d’atur, que vulguin fer un pas endavant i impulsar el seu futur.

Integra assessorament, formació i mobilitat; i és especialment interessant per aquells joves que vulguin orientar el seu futur professional cap a l’àmbit agrari. El programa inclou una formació semipresencial  utilitzant una metodologia totalment innovadora basada en un programa formatiu gamificat i que compta amb la col·laboració de la Fundació Universitària del Bages.

La formació està plantejada en un disseny motivacional per a què els joves siguin actius i creatius. Amb l’objectiu que aquesta sigui  una veritable experiència s’ha estructurat en 9 nivells i que contenen els següents mòduls formatius: màrqueting digital, bases econòmiques de l’empresa agrària, internacionalització, aspectes legals de les explotacions agràries, fiscalitat i aspectes laborals de l’empresa agrària, bases econòmiques, habilitats innovadores per a l’emprenedor, política agrària, inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere i formació tècnica agrària.

La formació també inclou diverses visites: a una fira internacional i a explotacions i experiències empresarials innovadores.  

A més de la formació bàsica en l’àmbit agrari, també es treballarà: el foment de la creativitat, que els joves puguin argumentar el per què de les seves pròpies decisions i treballar activitats en grup per fomentar la cooperació.

En definitiva, per què pot ser interessant per un Jove aquest programa?

El programa inclou formació, mobilitat (visites a fira internacional i visites d’experiències empresarials innovadores) i assessorament.

* La formació és a distància i presencial.

* El programa també és especialment interessant pels joves que s’incorporaran al sector agrari ja que part de la formació és convalidable amb la formació requerida en el procés d’incorporació a l’empresa agrària del DARP.

* Quan el Jove acabi el programa  obtindrà un Diploma Universitari expedit per la Universitat de Manresa

* El programa no té cap cost pel participant.

Us adjuntem una presentació on s’explica el projecte: presentacio-agrocupat-final_set     i    Pòster_Agrocupat

Per rebre més informació els interessats es poden adreçar a www.agrocupat.cat o bé poden trucar al 608503764.

El termini per apuntar-se finalitza el 19 de setembre.

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.