Categories

PECT EbreBiosfera – Aliments del territori, ja els coneixes?

En el marc del projecte de la Fundació Agroterritori “Plataforma per l’impuls del sistema agroalimentari innovador” del PECT EbreBioesfera, s’han desenvolupat la campanya divulgativa “ALIMENTS DEL TERRITORI, ja els coneixes?” per donar a conèixer alguns dels aliments característics de les Terres de l’Ebre i per fomentar el consum de productes de proximitat i de temporada, com a estratègia clau per el manteniment de la pagesia i el territori.

Es tracta de sis fitxes descriptives de 6 aliments: l’arròs, la taronja, l’oli d’oliva, l’ametlla, el cabrit de raça Blanca de Rasquera i la cirera.

Aquestes, presenten les característiques productives, els beneficis per al territori, la salut i la societat del consum local i de temporada d’aquests aliments, juntament amb una recepta que combina tradició i innovació.

S’acompanyen de sis vídeos curts en els que es mostra l’elaboració de la recepta i mostren algunes dades d’interès dels productes amb la que es prepara.

El material ha estat elaborat per Agroterritori, la Unió de Pagesos de Catalunya, el Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la Universitat Rovira i Virgili i el col·lectiu de Cuineres i Cuiners km0 de les Terres de l’Ebre.

PECT EbreBiosfera es tracta d’un projectes finançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, que promou un canvi en el model econòmic territorial en favor del coneixement, la innovació, la generació d’activitat econòmica i empresarial i l’ocupació de qualitat, tot inserint Terres de l’Ebre en el grup d’economies territorials més dinàmiques de Catalunya, i sustentat en una diagnosi prèvia de les potencialitats i les limitacions o debilitats actuals. Té com a palanca fonamental el desenvolupament de la Reserva de la Biosfera com a eix vertebrador del desenvolupament econòmic territorial.

Les Terres de l’Ebre tenen un valuós patrimoni natural i cultural així com una qualitat ambiental que recentment ha estat distingida per la UNESCO. El PECT EbreBiosfera manté l’objectiu de contribuir des d’una perspectiva integral i holística de tot el territori, cohesionant-lo, servint de catalitzador per crear sinergies entre els diferents actors socioeconòmics a través de la diversificació econòmica, sempre ben imbricada amb el territori, i amb conseqüència promoure a una ocupació de qualitat.


Consulta aquí les fitxes i receptes:

Arròs

Taronja

Ametlla

Cabra raça Blanca de Rasquera

Oli d’oliva

+

Recepta d’arrós amb galeres i carxofa

Recepta d’amanida de xicoria amb taronja

Recepta de pastís de farina d’ametlla i dolç de garrofa

Recepta de cabrit rostit de l’àvia Paquita

Allioli de mel i ametlla


Consulta aquí la bibliografia de les fitxes:

Bibliografia

#PECTEbreBiosfera #FonsUECat